M
A
D
O
P
S
K
R
I
F
T
E
R
Jettes chokoladekage med blåbærcreme, kiwimousse og kiwigele
Chokoladekage:
3 æg
165 g rørsukker
125 g mel
1½ tsk bagepulver
1 nip salt
25 g kakaopulver
1 dl vand
150 g smeltet smør
125 g chokolade grofthakket
Pisk æggene sammen med rørsukker indtil det bliver helt hvidt og luftigt, brug en elpisker eller røremaskine. Bland hvedemel sammen med bagepulver, salt og kakaopulver. Sigt og rør det i æggemassen. Tilsæt vand og smeltet smør, og rør dejen jævn. Rør til sidst den hakkede chokolade i dejen.
Smør en springform af 24 cm i diameter med lidt smør og drys med sukker – og hæld dejen i formen og bag chokoladekagen 20-25 min til den er gennembagt – tjek om den er færdig ved at stikke en kniv ned i midten og hvis dejen ikke hænger ved – så er kagen færdigbagt. Afkøl chokoladekagen. Del kagen i to lagkagedele. Lad bunden (underste del) blive i springformen.
Blåbærcreme:
125 g blåbær
½ alm vaniliestang
62,5 g sukker
Saften af ½ lime frugt
Alle ingredienserne koges uden låg ca. 15 minutter og afkøles fuldstændigt i køleskab - minimum 2 timer.
1/4 liter piskefløde
75 g. god hvid chokolade
3 blade husblas
Husblassen lægges i blød i en ½ liter vand i en ½ time. Hak chokoladen fint. Piskefløden varmes op til den næsten koger (ca. 80 grader). Halvdelen af den godt varme fløde hældes over alt chokoladen, rør godt til chokoladen smelter og massen er blank. Tilsæt mere og mere varm fløde. Husblassen vrides for vand og kommes direkte op i den lune chokolade-fløde. Tildæk cremen med husholdningsfilm. Cremen afkøles fuldstændigt i køleskab - minimum 3 timer eller til næste dag eller hvis det skal gå lidt stærkt i fryseren ½ -1 time.
Den iskolde , stive "hvide" creme piskes let luftig med en håndmikser. Tilsæt slutteligt den iskolde blåbær sylt og lad den piske med. Cremen har en god konsistens og kan anvendes direkte i kagen med det samme.
Blåbærcremen lægges ovenpå chokoladekagens underste del i springformen. Og sættes i køleskab.
Kiwimousse:
4 skrællede kiwi
½ dl vand
¾ dl sukker
3 blade husblas
½ stang vanilje
2½ dl piskefløde
Skræl kiwierne og skær dem i tynde skiver.
Kog kiwierne i vand og sukker i 5 minutter.
Kom blandingen i en blender og blend eller sigt
Smelt husblassen i en gryde og rør kiwiblandingen i.
Pisk fløden stiv og vend kiwiblandingen i.
Afkøl enten i køleskab min 3 timer eller ½ time i fryser
Øverste del af kagebundene lægges oven på blåbærcremen i springformen. Herpå lægges Kiwimoussen og kommes i køleskab til den er så stiv at den er klar til at pynte.
Pynt:
2 skrællede kiwi i skiver der skæres midt over og lægges hele vejen rundt
Kiwi gelé:
3 bl. Husblas
300 g kiwi (ca. 4 kiwi)
3 spsk sukker
3 dl vand
Kog kiwi i 15 minutter med vand og sigt blandingen derefter.
Husblas og sukker kommes i den varme blanding.
Blandingen sies og bruges når geléen er næsten helt kold.
Geleen kommes i en frysepose. Klip et lille hul og dekorer kagen. Og pynt til sidst med blåbær.
Copyright © All Rights Reserved - Jette Egeskjold Sidst opdateret: 29.09.2015