Forside

Redningsplanken.dk

Velkommen til  Redningsplanken.dk

Denne side er specielt lavet til dig der har været ude  for en ulykke eller en sygdom, der har ændret din tilværelse mere eller mindre drastisk og som gør, at du ikke kan, det du har kunnet tidligere.

Idéen med denne hjemmeside 'Redningsplanken.dk' er et lille håb eller rettere ønske om at kunne være til støtte, hjælp eller gavn for nogen, der som jeg har været ude for et uheld eller har fået en sygdom, der vender op og ned på ens liv og ændrer det, der var til det, der er. Det gælder om at få noget godt og positivt ud af de ting man stadig kan.

For mig har det betydet utroligt meget, at holde mig i gang på trods af smerter og fysiske begræsninger og har forsøgt at gøre min hverdag så 'normal' som mulig. Jeg har haft stor glæde af, at bruge mine kreative sider og nyde de ting, jeg holder af gøre, i det omfang jeg kan.

Jeg kommer selv fra Djursland og synes, der er langt til Århus, Randers eller andre store byer, hvis man skal deltage i nogle af de tilbud de forskellige foreninger kører PLU, gigtforeningen, eller lign. tilbyder og synes, det kunne være rart, hvis der var noget mere lokalt. I mange tilfælde er det, at skulle alt for langt nok til, at man ikke gør noget. Nogle dage kan man godt køre en lille tur, en anden dag kan man måske ikke komme ud af sengen  og en tredie dag kan man måske lige komme ud og vende ved postkassen. To dage er ikke ens.

Jeg vil gerne have, at dette kan være et sted, hvor man kan mødes med lidelsesfælder, få eller give hinanden hjælp, når det hele ser lidt surt ud, når man skal starte forfra i sygehussystemet, når man får at vide, der ikke er mere, man kan gøre, når man får at vide, at man ikke skal tale for højt til sine kollegaer om, hvor glad og hvilken sejr det har været, at man har kunnet gennemføre en dansetime e.lign., når man gang på gang skal høre 'skal du ikke snart begynde at arbejde igen', hvis man har brug for et netværk, har brug for een til at tage med til læge eller behandlinger  (det er ikke altid nemt at huske, hvad der er blevet sagt, når man har ondt). Kort sagt, et sted hvor man kan få vendt de ting der kan være svære at takle. Fx, hvor svært det er, hvis ens partner og familie kræver ens fulde opmærksom også, når man har så mange smerter, at man har svært ved at hænge sammen og ikke lige tænker på  kys og klem, men tænker på at overleve og ikke bukke under. Der er så mange ting, man kommer ud for, som man skal forholde sig til og skal takle hen ad vejen - fra uheldet sker eller sygdommen indtræffer - og hele maskineriet går i gang. Også som par kan man have brug for at have venner tæt på, der kender til situationen og har forståelse for den  og dens konsekvenser.

Men i alt det her er det vigtig at huske sig selv, og at vi skal have det bedste ud af livet. Derfor kan vi jo prøve at gøre det lidt hyggeligt ved måske at finde en eller nogle at træne med, hygge med, grine med, dele historier, råd med og meget mere .... hjælpe hinanden med at hive hinanden op af stolen ud i den friske luft, støtte, give et skulderklap, råde  og måske få nogle gode venskaber og aktiviteter i gang, der kan være med til at gøre livet lidt hyggeligt og muntert.

Det er DET der er min tanke med denne side.

Jeg håber derfor du vil deltage ved at skrive et indlæg, eller ved at komme med forslag til aktiviteter, små som store, som du mener at du og jeg og "andre ligestillede" kan få gavn og glæde af i vores hverdag. Du er også velkommen til at sende en mail!.

 

Fortsættes ved klik på underpunkter i menuen.